O lectie de viata despre ceea ce inseamna leader, profesionalism, solidaritate…

Saptamana aceasta am lucrat mai mult de acasa si am lasat deschis televizorul, ca sa aflu care sunt stirile noului an… Ceea ce mi-a atras atentia, si am urmarit indeaproape subiectul, a fost declansarea si continuarea reactiilor referitoare la Legea Sanatatii.


Am inteles, in mare, care ar fi implicatiile organizatorice si financiare ale acestei legi asupra tuturor celor implicati, dar nu despre asta vreau sa vorbesc! Am inteles de unde a pornit scandalul privind demisia lui Raed Arafat (fondatorul SMURD) din Ministerul Sanatatii, dar nici despre asta nu vreau sa vorbesc!


Vreau sa aduc in atentie acest subiect, dintr-o alta perspectiva…


Zilele acestea, am simtit ca particip la o adevarata lectie de viata si am invatat ceea ce inseamna leader, bun simt, profesionalism, solidaritate. Si sper ca la aceasta lectie sa participe cati mai multi dintre noi si sa aiba si rezultate!


Un Om (Raed Arafat, cetatenie romana) a avut o idee (acum 20 ani) si, cu multa pasiune si determinare, a reusit sa construiasca, pas cu pas, un sistem integrat de acordare a primului ajutor in situatii de maxima urgenta.

(SMURD = Sistem Mobil de Urgenta, Resuscitare, Descarcerare)


Acest om a luat atitudine in legatura cu un proiect (Legea Sanatatii) si a adus argumente profesionale care sa atraga atentia si sa demonstreze ca Serviciile de Urgenta Medicala nu pot fi privatizate!


Aceste argumente profesionale (tehnice, organizatorice, financiare etc) nu au fost luate in considerare de “Organele de conducere si de decizie”, iar Profesionistul in cauza a fost atentionat sa nu mai aiba reactii publice.


Profesionistul a demisionat! Dar nu a renuntat la Misiunea sa: aceea de a sustine ceea ce s-a construit, timp de 20 de ani, pentru a salva Vietile oamenilor!

Acest om este solidar cu toti pacientii, indiferent de starea lor sociala sau financiara!

Isi continua munca si lupta, stiind ca nu-i va fi deloc usor!


Aseara am vazut ca la Targu Mures, mai intai 200-300 oameni (care au comunicat prin Twitter) iar apoi aprox. 1500 oameni, au participat la un miting spontan pentru sustinerea acestui om!

Asta inseamna incredere, solidaritate si sustinerea unui Profesionist si a unui Leader.


Si, iata cateva intrebari:


1. Cate astfel de exemple (publice sau mai putin publice) va vin in minte, in ultimii 5-10 ani?


2. Avem leaderi (nu vreau sa ma refer la oamenii politici !) care sa ne inspire, sa ne dea incredere si sa ne mobilizeze astfel incat sa actionam pentru binele nostru colectiv, la nivel micro (organizatii / domenii de activitate) sau la nivel macro (regiuni / tara).


3. Avem leaderi longevivi, nu doar “de o zi”?


4. Avem solutii colective, cu sanse reale si rezultate palpabile?

Pentru ca nu traim izolati si, pe langa probleme si solutii individuale, avem probleme si avem nevoie si de solutii colective pentru noi insine, pentru bunicii, parintii si copiii nostri!


Va salut si va doresc un inceput de an in care sa aveti toata energia si puterea sa faceti tot ceea ce v-ati propus!


Anda

O inregistrare in “O lectie de viata despre ceea ce inseamna leader, profesionalism, solidaritate…”

  1. anda says:

    Daca urmariti cursul evenimentelor – si anume reactiile oamenilor din diverse orase ale tarii – cred ca asistam la o trezire a “constiintei colective”! Exista spirit de solidaritate intre romani si asta este cele mai mare castig pentru noi toti!

Leave a Reply