Cum aduce plusvaloare training-ul financiar bancar extern in zona Risk & Sales pentru directiile IMM & Corporate

echipa 7aMa refer la training-ul financiar extern, sustinut de traineri cu experienta practica in societati comerciale si care au in vedere analiza si evaluarea bonitatii firmei, din diverse perspective, in contextul unui mediu de afaceri dinamic si imprevizibil, cand standardele de performanta financiara trebuie reevaluate continuu.

 

Sistemele de analiza financiara informatizata furnizeaza si interpreteaza rezultatele vs. standarde, insa doar prin rationament profesional se identifica si se evalueaza toate cauzele acestor rezultate.

 

Din punctul meu de vedere, training-ul financiar extern (analiza financiara, proiectii financiare) este necesar ca o completare la training-ul financiar intern si aduce plusvaloare din urmatoarele motive:

 

  • Vine cu o abordare noua in legatura cu cele doua perspective – bancara si non-bancara – ale analizei si evaluarii bonitatii economico-financiare a afacerii intr-un context extrem de dinamic si imprevizibil;
  • Aduce in atentie noi modalitati de calcul si de interpretare a indicatorilor economico-financiari si atrage atentia asupra relevantei factorilor calitativi (non-financiari) ai afacerii;
  • Contribuie la dezvoltarea unei viziuni de ansamblu privind relatiile de interdependenta dintre performantele financiare si coordonatele comerciale (produse, clienti, piete, avantaje concurentiale) si manageriale ale afacerii (echipa manageriala, structura organizatorice, sistem de management);
  • Contribuie la identificarea si evaluarea potentialului de business si de risc in acordarea / restructurarea creditelor bancare pentru activitatea operationala sau investitionala;
  • Creeaza un cadru favorabil discutiilor libere, incurajeaza schimbul de opinii si de experiente profesionale;

 

Vezi analiza unor studii de caz: analiza lichiditatii generale a firmei si analiza duratei medii de incasare creantelor!

Si cateva opinii privind planul de afaceri (din perspectiva antreprenoriala, manageriala si bancara) si bugetele firmei.

 

Iata structura si continutul a doua programe de training financiar, bazate pe abordari practice, care au fost extrem de apreciate de colegii din BCR, Eximbank, ING Bank, Garanti Bank, Unicredit Bank, etc.

Analiza economico-financiara si evaluarea afacerii (perspectiva bancara si manageriala)

Planificarea afacerii si Bugetele firmei. Controlul bugetar

 

Studiile de caz analizate vizeaza mai multe domenii de activitate (productie, comert, servicii) si sunt la nivele diferite de dificultate (basic / mediu / avansat), in functie de pregatirea si experienta participantilor (juniori / specialisti) si adaptate obiectivelor departamentelor din care fac parte: Risk sau Sales.

 

Va invit sa ma contactati oricand pentru alte informatii, sugestii si recomandari.

Toate cele bune!

Anda

1. Anda Racsa nov 2014-5682pp

Anda Racsa – Manager Proiecte ABC Training Consulting

telefon: 0740.590.406 | anda@abctrainingconsulting.ro

 

 

Leave a Reply