Conferinta ACCA – despre standardele de raportari financiare, rolul auditorului / rezumat – a doua parte

In data de 30 martie, am participat la Conferinta ACCA, organizata in parteneriat cu ZF.ro.

Am postat aici prima parte dintr-un scurt rezumat al discursurilor speaker-ilor, niste profesionisti remarcabili!

 

Va lansez invitatia sa cititi cateva insemnari facute pe parcursul evenimentului si sa comentati; doar asa putem sa ne clarificam diverse aspecte si perspective ale profesiilor financiar-contabile in contextul actual si perioada urmatoare…

…………………………………..

 

Opinii exprimate de reprezentantii celor mai mari firme de audit financiar-contabil:

 

Inca nu se intelege care este scopul si responsabilitatea auditorilor si a conducerii firmei pentru care se face auditarea raportarilor financiare. Scopul raportarii financiare este sa ofere informaţie, iar scopul auditului este sa ofere credibilitate prin exprimarea unei opinii externe si independente!

 

Raportarile financiare auditate sunt foarte importante pentru investitori, pentru obtinerea finantarii si cresterea afacerilor.

 

Trebuie imbunatatita comunicarea astfel incat sa nu existe discrepante intre opinia auditorului si perceptia beneficiarului si a utilizatorului raportului de audit; trebuie sa se inteleaga foarte bine care este semnificatia paragrafelor din raportul de audit.

 

Factorii interesati (beneficiarii raportului de audit) vor insa informatii suplimentare si clarificari financiare si nonfinanciare, ceea ce aduce in atentie evaluarea necesitatii elaborarii unor standarde de raportare financara si standarde de raportare nonfinanciara. Ceea ce inseamna ca pe langa Raportul de Audit se solicita si un Raport de Management.

 

In audit, s-au inregistrat schimbari importante privind modul de identificare si evaluare a riscurilor afacerilor.

Contabilitatea financiara, contabilitatea manageriala, auditul aduc plusvaloare afacerii prin furnizarea de informatii transparente absolut necesare luarii deciziilor de business ale investitorilor si managerilor.

 

…………………………………………

 

Toate cele bune!

Anda

Leave a Reply