O alta perspectiva! Plata “orelor de eficienta” in locul “orelor suplimentare”!

1. Anda Racsa nov 2014-5682pp

 

O alta perspectiva!

Ca manager angajat, am respectat standardele companiei insa, atunci cand a fost posibil, mi-am pus si amprenta personala, in functie de specificul activitatii departamentului si in functie de “personalitatea echipei”.

 

Iata una din abordarile mele “altfel”!

Ca manager al unui departament de consultanta financiara pentru afaceri am propus plata “orelor de eficienta” in locul “orelor suplimentare”.

 

In prima faza am elaborat proceduri si lucru si am apreciat timpul de lucru mediu pentru un specialist cu nivel ridicat de pregatire profesionala si un nivel mediu de experienta profesionala.

Dupa ce m-am convins ca toata lumea stie ce are de facut si am vazut ca, dupa o jumatate de an, puteau sa realizeze toate proiectele repartizate la termenele si standardele stabilite… am discutat cu echipa propunerea mentionata mai sus.

 

Era vorba de o echipa de colegi foarte tineri, ambitiosi si receptivi.

Stiam ca isi doresc recunoastere profesionala, mai multi bani si mai mult timp liber.

 

Si atunci le-am spus ca exact vreau sa le ofer, insa depinde foarte mult de ei si i-am incurajat sa spuna cum pot fi imbunatatite procedurile si timpii de lucru si calitatea proiectelor realizate.

Solutiile gasite de colegi au avut rezultatele scontate si astfel au fost platite “orele de eficienta” in zilele cu productivitate ridicata a muncii.

 

In afara de beneficiile personale, au fost resimtite si beneficii si pentru companie: reducerea cheltuielilor cu deplasarile, cu utilitatile, cu diverse consumabile, etc. si crearea unor “rezerve de timp de munca” pentru preluarea unor noi proiecte de la clienti.

 

Viziteaza blog-ul si descopera si alte “perspective” din activitatea mea de antreprenor, manager si specialist.

Orice schimb de informatii si opinii este binevenit oricand!

 

Inspiratie si spor in toate!

Anda

 

Iata cum putem lucra impreuna!  🙂   Microlearning 

Training si consultanta management financiar – Analize, Bugete, Controlling

Leave a Reply