Poti sa conduci o afacere, daca nu ai carnet de sofer?

Cand ai o masina de cursa si vrei sa pleci la drum, trebuie sa alegi: vei fi soferul (pilotul), copilotul sau doar pasagerul?

In situatia mentionata, eu am ales sa fiu copilotul si asta dintr-un singur motiv: nu-mi place sa sofez si nu am carnet auto!

 

Insa stiu ca pilotul si copilotul trebuie sa formeze o adevarata echipa, sa-si cunoasca bine rolurile si sa fie bine pregatiti pentru cursa auto, sa aiba incredere totala unul in altul si in rezultatul final!

 

Soferul este concentrat pe actiunea imediata, ia decizii rapide, trebuie sa cunoasca caracteristicile si sa stapaneasca foarte bine masina, avand alaturi copilotul care este concentrat pe imaginea de ansamblu, pe comunicarea rapida si eficienta a caracteristicilor traseului de parcurs: distante, directii, viraje, pante etc.

 

As face o comparatie intre cursa auto si o afacere si atunci revin la intrebarea din titlu:

“Poti sa conduci o afacere, daca nu ai … carnet de sofer?”

Raspunsul este DA, daca am langa mine oameni care ma ajuta sa ajung acolo unde mi-am propus!

 

Sau reformuland, intrebarea ar fi:

“Poti sa incepi sa conduci o afacere, daca nu ai imaginea de ansamblu (de la idee pana la rezultat) si daca nu ai toate informatiile, abilitatile si resursele necesare de a trece la actiune?”

Raspunsul este DA, daca ai langa tine oameni care te sustin si te ajuta sa ajungi acolo unde ti-ai propus!

Iar pentru a-ti atinge obiectivele trebuie sa ai un plan (de afacere), motivatie puternica, incredere in fortele proprii si in ceilalti: colaboratori, clientii, furnizorii, etc.

Si, bineinteles, iti trebuie resurse adecvate, bine dozate si eficient folosite!

 

Vrei mai multe detalii? Citeste aici! Dar si aici!

Contacteaza-ma! anda@abctrainingconsulting.ro

Toate cele bune, tuturor!

Anda

Leave a Reply